onsdag 4 mars 2009

ÅBIT 3.3.2009 på Alandica

Glöm CeBIT (3-8.3.2009 i Hannover)! Det som gäller är ÅBIT (3.3.2009 i Mariehamn).

Igår klarade Mats Adamczak, arrangör av ÅBIT, på en dag av det som det behövs sex dagar och långa köer för i Hannover. Och i stället för att trängas i överfulla nordtyska spårvagnar, hotell och restauranger kunde man hållas hemma på Åland (om man är ålänning) och äta gott på Arken. I mitt fall blev det även litet flyg med Turku Air (från Åbo) och Air Åland (till H:fors), men det gick snabbare än att ta sig till Hannover.  

Och Mazen klarade arrangemangen med sedvanlig bravur. Fina föredrag, fina utställningar och perfekt tajming. ÅBIT blev det första evenemanget i nyss färdigblivna Alandica:


PBS-VD:n Kim-Stephan Sirkka inledde med att presentera några nyheter: PBS flyttar till Birkas kontor, PBS har ny logga och PBS blir sponsor för Paf Open. Mer kan man läsa i artikeln i Nyan.Den nya loggan är designad av McArena och kombinerar bokstäverna P, B och S på ett i mitt tycke både innovativt och smakfullt sätt:Mycket imponerande var själva konferenscentret Alandica. Så här ser exteriören ut från Arken sett:


Här är ÅBIT-segelbåten:


och densamma i full fart:


Utställningsområdet:


PBS-styrelsemedlemmen Sven-Erik Holmberg beundrar utställningsområdet från ovan:


Publiken strömmar in:


Kim-Stephan öppnar ÅBIT (CeBIT öppnades däremot av Arnold Schwarzenegger):


Kim-Stephan gillar (liksom jag) den absurda konstnären M.C. Escher:


God lunch intogs på Hotell Arkipelag:


Utsikten mot vattnet (nåja, isen):


Alandicas stora sal använde ÅBIT inte, men beundra den fick jag ändå:


Länkar:

1 kommentar: