torsdag 15 januari 2009

Furuvik-framsteg ymnigt dokumenterade i bild och text

Stora framsteg på Furuvik! Arkivet är grundmurat. Gästhuset är grundmurat. Sigurdskällaren håller på att putsas upp. Fasaden har konsekvent färgläggning. Gårdsplanen är färdig för planering. Och övre duschrummet är extremt lyxigt!

Arkivet


Arkivkapellet är huset där jag skall förvara mitt bibliotek och mitt arkiv. Afyror hylla upp hylla ned. Huset saknar vatten men har ström och internet. Det är alltså fråga om mitt blivande arbetsrum i Nagu. Även skrivaren skall stå här, har jag tänkt (tillsvidare).GästhusetGästhuset är huset där gästerna får bo och förhoppningsvis trivas. Jag vill gestalta gästhuset såsom jag själv skulle vilja att ett hotellrum skall vara: Bra med förvaringsutrymme. Inga onödiga prylar framme ivägen, så det blir enkelt att se om man glömt något efter sig. Plats för väskor så att man kan ha ordning och reda kring sig.

Huset har vatten (duschrum, ett minikök) och golvvärme och sådant som förhoppningsvis får gästerna att känna sig välkomna och hållas längre än bara en natt.Sigurdskällaren


Sigurdskällaren blir den hemliga pärlan, pricket över i:et i Furuvik. Det är fråga om en lönnkrog in spe. Här skall sex personer (eller fyra eller två, men inte en) sitta och dricka Franziskaner Weißbier (som Nagu Alko har på lager) eller något ännu starkare.

Namnet hedrar major Sigurd Johannes Westerholm (1900-1956), skyddskårist, Kajs morfar.

Första bilden är trickseri -- det röda är tyvärr inte gjort i verkligheten, utan med Photoshop. Bilden är tagen i augusti 2008.

Fasaden


Nu är färgbruket i fasaden konsekvent:

 • grått för sockeln, taket och andra plåtdelar

 • gult för första och andra våningen

 • vitt för dekorationernaGårdsplanen


Nu skall det börja planeras gårdsplan! Jocke Enckell (ansvarig byggmästare för arkivet och gästhuset) har en kontakt som heter (om jag minns rätt) Jukka Uotila som skall få i uppdrag att planera detaljer utgående från Aaros nedanstående plan.Byggnader

 • I mitten: Själva huset.

 • Nordväst / uppe till vänster: Arkivkapellet. Dessutom är min tanke att man skall föra sin cykel hit. Det skall vara tillräckligt bekvämt, så man inte lämnar den vid garaget.

 • Nordost / uppe till höger: Gästhuset.

 • Sydost / nere till höger: Sigurdskällaren.

 • Sydväst / nere till vänster: Garaget ("förråd", "biltak" -- saknar ännu miljöstyrelsens OK, men Nagu byggnadsnämnd har förordat ett tillstånd). Här skall man kunna spela pingis under tak. I vanliga fall skall här inte stå någon bil parkerad, utan alltså ett pingisbord. I förrådet skall även kanote(r)n(a) förvaras.


Tankar om gårdsplaneringen:

 • "Välkomin-gård": skiffertäckt plan, utan bilar (bilar parkeras nedanför / söder om välkomin-gården)

 • Övre terrassen: delvis skiffertäckt plan, eller kanske gräs, kanske för trampolin, eller för trädgårdsmöbler i skuggan

 • Nedre terrassen: Väsentligaste uteplanen -- här äts det och dricks det och läses det och umgås det. En lokal Biergarten. Har pergola. Kanske delvis skiffer, delvis gräs. Snygg förbindelse mellan Sigurdskällaren och Gästhuset. Möjlighet till långbord med fyra-fem Biergartenbord och -bänkar.

 • Bakom / norr om huset gräsmatta. Samt Via Litorina Framnesensis, vägen till Framnäs strand

 • Till vänster / väster om huset gräsmatta. Och flaggstänger.Övre duschrummet


Övre våningens duschrum blir faktiskt riktigt snyggt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar