fredag 24 oktober 2008

Fotografier på Google-världskartan, via Picasa

Jag har placerat några fotografier på världskartan med Google-tillämpningen Picasa. Det var skoj.

Jag började med att ladda upp några bilder på Picasa (med en Mac-tillämpning vid namn "Picasa Web Albums Uploader", som Picasas webbsida tyckte att jag behövde):Dessa bilder placerade jag sedan på världskartan genom att mata in de enkla texterna "Santa Clara Convention Center" (bilderna från MySQLs användarmöten), "Oia" (en bild från Santorini) och "Sait Halim Paşa Yalısı" (namnet på det lokala "Fiskartorpet" där Sun-mötet i Istanbul hölls i juni i år). För bilderna från Kalifornien och Istanbul räckte detta för att Google skulle hitta exakta koordinater. För Oia måste jag välja vilken av fyra Oior jag menade, men det gick kvickt.

Och nu, vipps, har jag fått diverse länkar. Jag kan länka enskilda bilder i fyra olika format:


Först i "Thumbnail", höjd 144 px

Sedan i "Small" 288 px

Därpå i "Medium" 400 px


Och till sist i "Large" 800 px

Men jag kan också se fotografierna på en världskarta. Hur jag kan få kartan att synas inuti denna blogginlaga har jag ännu inte kläckt, men jag kan i alla fall länka till kartan som syns på http://picasaweb.google.com/kaj.arno.2/KajArnPortraits/photo#map

Skojigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar