lördag 13 mars 2010

Vinterbad: Vaken efter dopp i vakenDagen inleddes med ett dopp i vaken. Även vinterbadaren blev vaken.

Temperatur minus sex grader. Vägen från bastun i Nagu gästhamn till vaken är inte lång och i strålande solsken utan nämnvärd vind hann man inte kylas ned.Efter att ha lufsat iväg är det bara att gå i.Det enda som känns kallt i det här skedet är fötterna.De medhavda dykarskorna är vattenfyllda. Vattnet ifråga är kallt och vått och jag föredrar att hälla ut det, framom att värma det med fötterna.Då vattnet väl är uthällt kan jag njuta av endorfinruset.Det fanns inget behov av att konstlat smajla upp sig för kameran. Ansiktsuttrycket kom helt av sig själv.Så känns det när man vinterbadat!Det var årets premiär och när jag kom fanns det endast två andra badare på herrsidan. Första varvet uppstod filmerna. Andra och tredje varvet doppade jag mig ensam. Sista varvet var Larry Lindroos med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar